Het is het bestuur van de Ondernemersvereniging Haarlemmermeer Zuid een groot genoegen om deze blijk van waardering te mogen uitreiken aan Esther Kroon.

Een ondernemer geboren en getogen in de Nieuwstraat en al vanaf 2016 verbonden aan Oranjevereniging Beatrix. Sinds 2020 als voorzitter, waar zij de schone taak had ons dorp, wat altijd bol staat van festiviteiten, door de Coronajaren heen te sturen. 

Esther is het type; “Zeg wat je doet en doe wat je zegt” en daarmee verbindt ze verschillende verenigingen aan elkaar. Van gesprekken met de gemeente samen met Dorpsraad, Venneper Koninginnerit en OVHZ over vergunningen, maar ook over alle mogelijke samenwerkingen. Want als Esther een kans ziet om samen te werken, dan rust zij niet totdat zij ook andere verenigingen kan omarmen.

Een aantal jaar geleden organiseerde zij, uiteraard samen met anderen, de Senioren Uitgaansdag Abbenes -Kaag. Ruim 70 senioren uit de regio werd een prachtige dag bezorgd. De gehele planning van vrijwilligers, locaties en vervoer was in zeer goede handen bij Esther.

Veel mensen kennen Esther ook vanuit voetbalvereniging Dios, waar 5 jaar lang de planning van de velden en de kleedkamers tot in de puntjes werd verzorgd door deze alleskunner. Degene die haar echt kent weet dat ze in haar jonge jaren als internationaal vrachtwagenchauffeur door Europe reed en de hele administratie en planning voor haar man Andre regelt (ze heeft ook verstand van viswormen).

Esther is de vereenzelviging van een echte Venneper die ervoor zorgt dat ze een team motiveert om de leukste en mooiste evenementen in Nieuw-Vennep te organiseren en geen uitdaging uit de weg gaat. Een verbinder die een discussie niet vermijdt, slecht tegen onrechtvaardigheid kan en een belangrijke spil is voor alle inwoners van Nieuw-Vennep en omstreken.