Respect Award Venniper Koninginnerit

Al 17 jaar hét oldtimerevenement van de regio

Het klassiekerevenement de Venniper Koninginnerit is inmiddels niet meer weg te denken uit Haarlemmermeer. De organisatie ligt in de handen van zes enthousiastelingen die samen het bestuur van Stichting De Venniper Koninginnerit vormen, met als voorzitter Rene Enthoven. De rit kent al lange tijd landelijke bekendheid onder klassiekerbezitters vanwege de kwaliteit van de route en het evenement in het algemeen.

De Venniper Koninginnerit kent zijn oorsprong in 2000, toen Paul van ’t Hullenaar en Thomas Hendriksen het initiatief namen om een bescheiden klassiekerrit te organiseren. Zoals de naam al doet vermoeden, vindt de rit ieder jaar plaats rond Koninginnedag. Inmiddels is het evenement uitgegroeid tot één van de grotere klassiekerritten van Nederland, met zo’n 140 equipes.

Het bestuur van de OVHZ is dan ook unaniem van mening dat deze organisatie een verrijking is voor het op de kaart zetten van het Groothertogdom Nieuw-Vennep en spreekt met deze Award haar grote waardering hier voor uit.