Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Lid worden  |  Contact  |  facebook  Linkedin
Header2.jpeg
Header4.jpeg
Header1.jpeg
Header3.jpeg
previous arrow
next arrow

 Haarlemmermeers Ondernemers Congres

Weet u het nog? Het laatste congres in 2019 vóór de pandemie? Met fantastische sprekers en de illusionisten/goochelaars Rob & Emiel..... In 2012 was het eerste congres, daarna volgde deze happening nog 7 keer.

Op 1 november a.s. vindt de 9de editie plaats. Dat doen wij met sprekers die de afgelopen congressen op het podium hebben gestaan. Niet iedereen wilde of kon weer meedoen, maar er is zeker een mooie lijst ontstaan. 

Het wordt weer een prachtig evenement. Binnenkort daarover meer. De organisatie is weer in handen van Ondernemend Hoofddorp en OVHZ. 

Het thema dit jaar is "Still going strong" of -zo u wilt- in goed Nederlands: 'Niet kapot te krijgen'....

Onderstaand de sprekers die zich weer beschikbaar hebben gesteld. U mag kiezen welke vier u nog een keer terug wilt zien.

De meeste stemmen gelden. Stemmen kan voor dinsdag 20 september en u mag op 4 personen stemmen. Uw stemmen mailt u naar

Ook als u nog niet eerder naar een congres bent geweest en u wilt nu wel aanwezig zijn, dan bent u ook meer dan welkom on uw stem uit te brengen.

 Alexander vd Pijl

Alexander van der Pijl

Dunweg Uitvaartzorg

In 2012 mocht Alexander het spits afbijten tijdens het eerste congres.

Thema: 'Ja want, het is crisis'.

Maar de crisis kon ook een uitdaging zijn. Kijk bijvoorbeeld naar Alexander die tijdens de crisis een compleet nieuw uitvaartcentrum heeft neergezet. 

 

Angela van Wijk

Doelen Coach Service

Met het thema 'Nooit alleen op de

wereld' vertelde Angela in 2017 haar

verhaal. Over hoe haar vader in 1925 begon en zij inmiddels 120

medewerkers heeft, 22 touringcars en 20 limousines. Maar toen kwam in 2020 corona. En in 2008 was er ook al een crisis.....

 

Angeline Kierkels

Algemeen directeur Meerlanden

Ook Angeline was in 2017 één van de sprekers. ‘Nooit alleen op de wereld’ was ook zeker op Angeline van toepassing. Samen met haar medewerkers, gemeenten, bewoners, scholen, bedrijven en kenniscentra wil zij de regionale samenleving circulair maken én de werkgelegenheid regionaal versterken. Is haar circulaire missie inmiddels is geslaagd?

Arco Koot

Speelkasteel & Happy Kids

In 2015 vertelde Arco over het thema 'grenzeloos ondernemen'. Bij Arco was destijds de grens Tilburg, waar hij een mooie speelgoedwinkel had overgenomen. Maar toen de winkel tijdens carnaval onbereikbaar was, begreep Arco dat hij beter boven de rivieren kon blijven. Arco's motto: 'als je niets probeert wordt het nooit wat. Denkt hij er nog zo over? 

 

Arthur van Dijk

Commissaris van de Koning

Het thema 'Een andere weg inslaan' is zeker van toepassing op Arthur. Hij werkte bij de Rijksbelastingen en ging naar het Ministerie van Justitie. Geen ondernemer maar wel tien jaar VVD-wethouder economie in Haarlemmermeer. Daarna voorzitter bij Transport & Logistiek Nederland en sinds 2018 gevraagd Commissaris van de Koning in Noord-Holland. 

Birgit en Britta Suidgeest

B&B BroodjesBoetiek

Ook bij de zussen paste het thema 'Een andere weg inslaan'. Het ondernemerschap linkte. Zij gooiden hun roer om, maakten een businessplan, gooiden het roer om en werden bijzonder succesvol met hun B&B BroodjesBoetiek bij het treinstation van Nieuw-Vennep. Nu hebben zij ook een BroodjesBoetiek bij het NS-station Hoofddorp. 

 

Dirk Molenaar

Boer en partner Koophuis makelaardij

Een boerenzoon en getrouwd met een boerendochter. Hun boerderij heet ‘Kleine Vennep’ en ligt midden in Park21. Een gebied waar landbouw, recreatie en vrijetijdsbesteding bij elkaar komen. The thema van het congres in 2018 was 'Samen'. Dat betekent voor Dirk op een andere manier omgaan met voedsel, productie en energie. 

Laura Barens

Marketing Strategie & Business Coaching

Laura was spreker van het congres van 2014 dat als thema 'aanbestedingen' had. Laura is een bevlogen, breed inzetbare professional. Sterk in het verbinden, enthousiasmeren en activeren van klanten en medewerkers. Maar met het thema had zij toen niet zo veel.... Misschien nu wel?

 

Lisa van Leeuwen

Boekhandel Stevens

Lisa (toen nog Snijders) was spreker tijdens het congres van 2016. het thema was: 'Wat maakt het verschil'.  Nou, Lisa dus. Daar stond ze op naaldhakken, bloed nerveus het ene na het andere spiekbriefje op de grond te gooien. En wat had ze een mooi verhaal. Een klant noemde Lisa 'een enthousiaste, weldenkende stuiterbal'. Maar bovenal is Lisa een bevlogen onderneemster.

Marianne Koeckhoven

Agri Experience

Ook tijdens het congres van 2016 vertelde Marianne over haar twee bedrijven. Enerzijds het akkerbouwbedrijf en anderzijds Agri Experience waarmee zij bedrijfsbezoeken op maat organiseert. Nu komen er van over de hele wereld akkerbouwers, veetelers en kwekers naar Nederland om te zien hoe wij het hier doen. 

 

Rik Balder

BoekUwZending.com

Rik sprong letterlijk in 2015 het podium op, gekleed in zijn scheidsrechters outfit. Het thema 'grenzeloos ondernemen' was zeker ook op hem van toepassing. Samen met zijn vrouw Margreet begon Rik in 2007 met Balder Logistiek. De naam veranderde en in 2012 ging Rik letterlijk de grens over met een vestiging in België.

Rob van Haaster

Van Haaster Vijfhuizen

Ook in mindere tijden kun je nog steeds geld verdienen. Dat bleek tijdens het congres 2013 met als thema 'Er is groei'. De groei ontstond bij Rob met bloemen. Zijn bedrijf  specialiseerde zich als leverancier van de hyacint als snijbloem. Maar dat had letterlijk en figuurlijk wel voeten in de aarde. 

 

MKB Nederland  

Amsterdam Economic Board

OPHP

 

 

ZuidPost is ook online te lezen

ZuidPost

Postadres
Postbus 67
2150 AB  Nieuw-Vennep

KvK 40595334

Vestigingsadres
(géén bezoekadres)

Hoofdweg 1308
2153 LS  Nieuw-Vennep