Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Lid worden  |  Contact  |  facebook  Linkedin
Header2.jpeg
Header4.jpeg
Header1.jpeg
Header3.jpeg
previous arrow
next arrow

Herbert Vissers College vestigt zich in winkelcentrum De Symfonie!

De Symfonie in Nieuw-Vennep heeft er een nieuwe ‘winkel’ bij: de Ondernemersplaats. Eind augustus, als de scholen weer draaien, gaat de zaak open. “Het is én winkel én leslokaal,” vertelt Marcel de Cloe van het Herbert Vissers College. Dat klinkt raadselachtig... wat voegt deze middelbare school toe aan het winkelcentrum?   

Lekker praktisch

“Hier, in de Ondernemersplaats werken leerlingen van onze school aan opdrachten van bedrijven uit de directe omgeving,” aldus De Cloe. “Dat maakt hun onderwijs lekker praktisch, ze zien meteen resultaat en de ondernemers profiteren ervan! Een voorbeeld: Kapper X heeft flyers nodig. Leerlingen van onze opleiding Economie & Ondernemen verspreiden de flyers in het dorp en ze doen tegelijk een klein marktonderzoek voor deze kapper. Natuurlijk maken ze de flyers ook zelf, want daarvoor hebben we op school prima apparatuur.”

Samenwerking

Marcel de Cloe en zijn collega Tom Drukker coördineren de Ondernemersplaats. Momenteel doen ze een ronde langs alle bedrijven in De Symfonie om kennis te maken en om samen met de ondernemers plannen te smeden. “Winkeliers kunnen altijd handjes gebruiken en onze leerlingen houden van aanpakken. Zo leren ze in de praktijk wat ondernemen is,” aldus De Cloe. Overigens kunnen ook bedrijven buiten De Symfonie zich melden voor samenwerking. Als echt Vennepse school is het Herbert Vissers College er voor heel Nieuw-Vennep en omgeving.

Ook gaan de leerlingen zelf allerlei activiteiten ontwikkelen. Voorleesmiddagen door leerlingen van de opleiding Zorg & Welzijn, eenvoudige fietsreparaties voor senioren, verkoop van zelfgemaakte cadeauartikelen et cetera. Bij zulke activiteiten is de Ondernemersplaats open voor winkelend publiek, wanneer er praktijkles gegeven wordt niet. Voorlopig ligt er een huurcontract voor twee jaar, maar gezien de plannen vanuit school en de eerste reacties van winkeliers kon het weleens een langere periode worden.

Aanmelden

De Ondernemersplaats van het Herbert Vissers College zit in de voormalige juwelierszaak Paul van ’t Hullenaar. Ondernemers uit Nieuw-Vennep en omgeving die ideeën hebben voor samenwerking kunnen zich nu al melden bij Marcel de Cloe, want de school wil zo snel mogelijk starten met onderwijsactiviteiten waar én leerlingen én bedrijven van profiteren. Het e-mailadres van de HVC Ondernemersplaats is: 

MKB Nederland  

Amsterdam Economic Board

OPHP

 

 

ZuidPost is ook online te lezen

ZuidPost

Postadres
Postbus 67
2150 AB  Nieuw-Vennep

KvK 40595334

Vestigingsadres
(géén bezoekadres)

Hoofdweg 1308
2153 LS  Nieuw-Vennep