Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Lid worden  |  Contact  |  facebook  Linkedin
Header2.jpeg
Header4.jpeg
Header1.jpeg
Header3.jpeg
previous arrow
next arrow

Gratis grenstest voor werkgevers, werknemers en ondernemers

Werkgevers, werknemers en ondernemers in Nederland die voor werk of zaken regelmatig naar Duitsland moeten, kunnen vanaf nu gratis een coronatest laten afnemen. Met het vergoeden van de kosten, wil de Nederlandse overheid werkgevers, werknemers en ondernemers tegemoet komen die extra kosten moeten maken vanwege de verplichte negatieve coronaverklaring van de Duitse overheid. Wie voor werk of zaken naar Duitsland moet, kan zich op de website grenstesten.nl aanmelden voor de gratis coronatest.

Gratis coronatesten voor drie doelgroepen

Grtais grenstest DuitslandSinds enkele weken moet iedereen die Duitsland wil bezoeken een negatieve coronatest kunnen overleggen. Deze verplichting raakt werkgevers, werknemers en ondernemers die zaken doen in Duitsland extra hard. Wie in Nederland woont, maar in Duitsland werkt, moet zich nu op eigen kosten  - of op kosten van de baas - meerdere keren per week laten testen om naar het werk te kunnen. Sommige werkgevers hebben daarom besloten hun Nederlandse werknemers thuis te houden, andere werkgevers - bijvoorbeeld in de logistiek en transport - kunnen zich niet aan de verplichting onttrekken en moeten extra kosten maken. Vanaf nu kunnen werkgevers hun werknemers gratis laten testen voor het noodzakelijk grensverkeer van Nederland naar Duitsland. Op de website grenstesten.nl is te vinden op welke gratis testlocaties langs de Nederlandse grens werkgevers, werknemers en ondernemers terecht kunnen.

Gratis testlocaties in Nederlandse grensgemeenten

In het merendeel van de Nederlandse grensgemeenten wordt de komende weken toegang tot gratis testen aangeboden voor het noodzakelijk grensverkeer van Nederland naar Duitsland. Iedereen die op dit moment noodgedwongen thuis zit of ongewild hoge kosten moet maken om zich te laten testen, krijgt met de grenstesten een gratis alternatief aangeboden. Nu moeten veel inwoners ongewild en onverwacht hoge kosten maken bij commerciële aanbieders van coronatesten om toegang te krijgen tot Duitsland. Ook zoeken veel mensen hun toevlucht tot de Duitse gratis burgertest, ook al lopen ze het risico een boete te krijgen omdat ze zonder verplichte coronatest Duitsland inreizen. Met het aanbieden van de gratis grenstesten aan iedere Nederlandse inwoner die voor werk, zorg of onderwijs naar Duitsland moet, is nu een kosteloos alternatief beschikbaar.

Fijnmazige uitrol

Om zoveel mogelijk werknemers, werkgevers en zelfstandig ondernemers de gelegenheid te bieden om zich snel in de buurt te kunnen laten testen, wordt gewerkt aan een fijnmazige uitrol van testlocaties in bijna alle Nederlandse grensgemeenten. Om deze testlocaties snel van de grond te krijgen, werkt de rijksoverheid nauw samen met de grensgemeenten, eventuele bestaande testlocaties en lokale en regionale partners. De overheid levert de gratis testen en het personeel, de gemeenten zorgen voor de beschikbaarheid van een locatie nodig waar mensen getest kunnen worden. Is de testlocatie in de eigen gemeente er nog niet of in ontwikkeling, dan kunnen werknemers altijd een gratis test laten afnemen bij een andere gratis testlocatie in de buurt.

Aanmelden gratis coronatest via grenstesten.nl

Gratis grenstestOm ervoor te zorgen dat de gratis coronatesten de komende periode ook echt worden ingezet voor noodzakelijk grensverkeer, moeten inwoners op de website grenstesten.nl een eigen verklaring invullen en ‘aannemelijk bewijs’ op kunnen voeren waarmee ze aantonen dat het bezoek aan Duitsland noodzakelijk is. Om misbruik van de gratis test te voorkomen zullen ook steekproefsgewijs controles worden uitgevoerd. De gratis coronatest is in ieder geval tot 30 juni beschikbaar. Zodra de verplichting van de Duitse overheid vervalt, vervalt ook de gratis grenstest. Voor de actuele beschikbaarheid van testlocaties langs de grens, en de voorwaarden voor het aanvragen van de gratis coronatest, kunnen inwoners terecht op de website grenstesten.nl

MKB Nederland  

Amsterdam Economic Board

OPHP

 

 

ZuidPost is ook online te lezen

ZuidPost

Postadres
Postbus 67
2150 AB  Nieuw-Vennep

KvK 40595334

Vestigingsadres
(géén bezoekadres)

Hoofdweg 1308
2153 LS  Nieuw-Vennep