Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Lid worden  |  Contact  |  facebook  Linkedin
Header2.jpeg
Header4.jpeg
Header1.jpeg
Header3.jpeg
previous arrow
next arrow

Tozo 4 voor ondernemers van start

Zelfstandige ondernemers in Haarlemmermeer die, vanwege de coronamaatregelen, tijdelijk financiële ondersteuning nodig hebben kunnen een beroep doen op de Tozo regeling. Tozo is de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers. Tozo 4 kan nu bij de gemeente worden aangevraagd.

TOZO 4 Haarlemmermeer = 4e regeling

Net als onder de eerdere Tozo 1, 2 en 3 regelingen kan onder de Tozo 4 regeling een aanvraag worden gedaan voor een uitkering voor levensonderhoud en/of een lening voor bedrijfskapitaal. Tozo 4 kan worden aangevraagd voor de maanden april, mei en juni 2021.

Voorwaarden

De voorwaarden voor Tozo 4 zijn gelijk aan die van Tozo 3. Ook bij Tozo 4 geldt een partnertoets. Dit betekent dat het inkomen van de partner wordt meegeteld bij het bepalen van de hoogte van de tegemoetkoming.  Ondernemers kunnen geen aanspraak op Tozo maken wanneer het eigen inkomen en dat van de partner (het huishoudinkomen) boven het sociaal minimum uitkomt. Onder Tozo 4 wordt het inkomen door de gemeente aangevuld tot het sociaal minimum. Dat betekent voor echtparen of samenwonenden €1.536,34 netto per maand en voor alleenstaanden €1.075,44 netto per maand.

De eerder aangekondigde vermogenstoets die onder Tozo 4 zou worden ingevoerd is, vanwege de verlenging van de maatregelen, inmiddels komen te vervallen.

Wethouder Johan Rip (Werk & Inkomen en Ondernemerschap): “We zitten helaas nog steeds in een lockdown. Dat is ontzettend lastig voor al die ondernemers in Haarlemmermeer die al maanden niet meer open kunnen. Ik ben daarom blij dat we ze ook na maart nog financiële steun kunnen bieden en dat men de plannen voor het invoeren van een vermogenstoets heeft laten vallen.”

Tozo 4 aanvragen

Via www.krijgiktozo.nl kunnen ondernemers nagaan of ze aan de voorwaarden voor de TOZO 4 voldoen. TOZO 4 kan bij de gemeente Haarlemmermeer worden aangevraagd via: https://haarlemmermeergemeente.nl/taak/tozo

Hulp bij woonkosten

Het kan zijn dat ondernemers, naast financiële steun voor levensonderhoud, ook hulp kunnen gebruiken bij het betalen van hun huur of hypotheekrente. In dat geval kan t/m 31 juli 2021 ook een aanvraag worden gedaan doen voor de TONK (Tijdelijke ondersteuning noodzakelijke kosten). De TONK is een bijdrage aan de woonkosten van de privéwoning. Meer informatie via: https://haarlemmermeergemeente.nl/taak/tonk

MKB Nederland  

Amsterdam Economic Board

OPHP

 

 

ZuidPost is ook online te lezen

ZuidPost

Postadres
Postbus 67
2150 AB  Nieuw-Vennep

KvK 40595334

Vestigingsadres
(géén bezoekadres)

Hoofdweg 1308
2153 LS  Nieuw-Vennep