Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Lid worden  |  Contact  |  facebook  Linkedin
Header2.jpeg
Header4.jpeg
Header1.jpeg
Header3.jpeg
previous arrow
next arrow

Gratis testen voor personeel

De overheid heeft een subsidie beschikbaar gesteld om werkgevers de mogelijkheid te bieden om hun medewerkers te laten testen. Hierdoor wordt de veiligheid op de werkvloer vergroot en uitval door ziekte en quarantaine verminderd!

Test uw personeel GRATIS en snel!

Laatjepersoneelgratistesten.nl is een initiatief van SIC ARBO (arbodienst) in samenwerking met bedrijfsarts Koopmans én CoronasneltestNederland.nl. SIC ARBO maakt testen op het werk op een verantwoorde en veilige manier mogelijk. Dankzij de subsidie van de overheid kunnen zij dit GRATIS aanbieden aan werkgevers. Door werkgevers de mogelijkheid te bieden om hun medewerkers te laten testen, wordt de veiligheid op de werkvloer vergroot en uitval door ziekte en quarantaine verminderd!

Binnen 20 minuten weer veilig aan het werk

In samenwerking mét de Goed Gezond Groep bieden zij de gecertificeerde Abbott sneltest aan, waarmee u of uw werknemer binnen 20 minuten weet of er sprake is van een besmetting met Covid-19 en bij negatieve testuitslag direct weer aan het werk kan. De test is goedgekeurd door het RIVM & de Nederlandse overheid.
Via de website kunt u als werkgever eenvoudig een unieke code voor uw bedrijf aanvragen bij bedrijfsarts Koopmans. Uw medewerker(s) kunnen met deze unieke code gemakkelijk en kosteloos een coronatest inplannen indien er sprake is van één van de volgende situaties: lichte klachten (verkoudheid/hoesten/koorts/benauwdheid en/of keelpijn), de medewerker heeft nauw contact gehad met iemand die besmet is met het Coronavirus of de medewerker heeft een melding ontvangen vanuit de Coronamelder. Is uw medewerker ook in contact geweest met overige collega’s binnen uw organisatie? Laat in dat geval al uw medewerkers GRATIS testen om verspreiding binnen de organisatie te voorkomen!

Zeven dagen per week op 14 locaties

De testen worden 7 dagen per week afgenomen op één van de 14 locaties van CoronasneltestNederland.nl én vanaf 100 testen per dag is testen op locatie ook mogelijk (informeer naar de mogelijkheden). Het testen op deze locaties vindt plaats onder supervisie van de bedrijfsarts. Onze bedrijfsarts is daarnaast eindverantwoordelijk voor het laten uitvoeren van de testen, het vastleggen van de resultaten, het delen van de resultaten met de regionale GGD en de communicatie van de resultaten met de geteste personen. Het feit dat bedrijfsarts Koopmans niet de eigen bedrijfsarts of arbodienst is van de werkgever is geen probleem.

Hoe werkt het?

  1. U als werkgever vraagt via Laat Je Personeel Gratis Testen eenvoudig uw eigen unieke code voor uw bedrijf aan waarmee uw medewerkers gemakkelijk coronasneltesten (de zogenaamde antigeentest) kunnen aanvragen als er sprake is van één van de volgende situaties: de medewerker heeft lichte klachten (verkoudheid/hoesten/koorts/benauwdheid en/of keelpijn), de medewerker heeft nauw contact gehad met iemand die besmet is met het Coronavirus of de medewerker heeft een melding ontvangen vanuit de Coronamelder.
  2. Met deze unieke code kan de werknemer zelf zijn test inplannen bij Laat Je Personeel Gratis Testen op 1 van de 14 locaties van Coronasneltest Nederland.
  3. De werknemer kan veelal nog dezelfde dag getest worden én ontvangt binnen 20 minuten de uitslag van de test. Is uw medewerker positief getest en ook in contact geweest met overige collega’s binnen uw organisatie? Laat in dat geval al uw medewerkers GRATIS testen om verspreiding binnen de organisatie te voorkomen!
  4. Dankzij de subsidie van de overheid kan bedrijfsarts Koopmans de kosten van de Coronatest declareren bij het ministerie van VWS.
  5. Coronasneltest Nederland declareert de kosten bij bedrijfsarts Koopmans.

Voor de werkgever is het testen van haar medewerkers dus geheel gratis.

Indien medewerkers in aanraking zijn geweest met een besmet persoon, adviseren wij conform het advies van het RIVM om ook hen direct te laten testen middels onze antigeensneltest. Vervolgens adviseren wij om een tweede antigeen sneltest in te plannen op de 5e dag na het contact met de besmette persoon.


Preventief testen zonder klachten bij u op locatie

Niet alleen het testen bij symptomen of een melding uit de CoronaMelder app helpt bij het creëren van een veilige werkomgeving. Wij kunnen voor u als werkgever ook het structureel testen van medewerkers (wanneer zij geen symptomen hebben) faciliteren, om een veilige omgeving te waarborgen. Dit kan op één van de 14 locaties van coronasneltestnederland.nl maar ook bij u op locatie in of nabij uw bedrijf! Informeer gerust naar de mogelijkheden om bijvoorbeeld (kosteloos) een wekelijks testmoment bij uw bedrijf te introduceren.

Mocht u nog vragen hebben of geïnteresseerd zijn in het (preventief) testen bij u op locatie, laat het ons gerust weten.
 

MKB Nederland  

Amsterdam Economic Board

OPHP

 

 

ZuidPost is ook online te lezen

ZuidPost

Postadres
Postbus 67
2150 AB  Nieuw-Vennep

KvK 40595334

Vestigingsadres
(géén bezoekadres)

Hoofdweg 1308
2153 LS  Nieuw-Vennep