Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Lid worden  |  Contact  |  facebook  Linkedin
Header2.jpeg
Header4.jpeg
Header1.jpeg
Header3.jpeg
previous arrow
next arrow

TONK-regeling Haarlemmermeer

Door de coronacrisis hebben veel mensen financiële ondersteuning nodig. Banen zijn verdwenen en ondernemers kunnen hun werk niet of slechts deels uitoefenen. Hierdoor kan het betalen van de woonkosten soms knap lastig worden. Daarom riep het kabinet de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) in het leven. De TONK kan in Haarlemmermeer vanaf 15 maart aangevraagd worden.

Wethouder Johan Rip (Werk & Inkomen): “Veel van onze inwoners en ondernemers zijn hard getroffen door de coronacrisis en kampen met geldzorgen. Dat kan zijn omdat ze hun baan zijn verloren, omdat hun inkomen gedaald is of omdat ze veel minder omzetten. Veel van die mensen hebben op dit moment moeite om de vaste lasten te betalen. We zijn blij dat we ze met de TONK een extra steuntje in de rug kunnen bieden.”

De TONK

De TONK is een bijdrage aan de woonkosten. Het gaat dan om de kale huur (voor huurwoningen) of de hypotheekrente (voor koopwoningen) van privéwoningen. De regeling loopt van 1 januari 2021 tot en met 30 juni 2021. Inwoners kunnen de regeling tot en met 31 juli met terugwerkende kracht aanvragen.

Vermogenstoets

De regeling is voor inwoners die in januari 2021 25% minder inkomsten hebben dan in januari 2020 als gevolg van de coronamaatregelen. Ook toetst de gemeente de hoogte van het vermogen. Alleenstaanden mogen een vermogen van maximaal €31.340 hebben, samenwonenden of alleenstaande ouders maximaal €62.680. Kijk voor meer informatie, alle voorwaarden en het aanvraagformulier op Haarlemmermeer TONK.

Huur of hypotheekrente

Johan Rip vervolgt: “We willen voorkomen dat mensen tussen wal en schip vallen omdat ze de huur of de hypotheekrente niet meer kunnen betalen. Daarom roep ik inwoners en ondernemers die op deze manier in de problemen dreigen te komen op om bij ons aan de bel te trekken en de TONK aan te vragen!” 

MKB Nederland  

Amsterdam Economic Board

OPHP

 

 

ZuidPost is ook online te lezen

ZuidPost

Postadres
Postbus 67
2150 AB  Nieuw-Vennep

KvK 40595334

Vestigingsadres
(géén bezoekadres)

Hoofdweg 1308
2153 LS  Nieuw-Vennep