Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Lid worden  |  Contact  |  facebook  Linkedin
Header2.jpeg
Header4.jpeg
Header1.jpeg
Header3.jpeg
previous arrow
next arrow

Help horecapersoneel via HalloWerk naar Werk

In de regio Groot-Amsterdam kampen veel werknemers en bedrijven met de gevolgen van de coronacrisis. Er is weinig of geen werk in de horeca of bijvoorbeeld de zakelijke dienstverlening waardoor mensen hun baan verliezen. Tegelijkertijd ontstaat er juist werkgelegenheid in andere sectoren zoals onderwijs, zorg, ICT, overheid, logistiek en de agrarische sector. Het nieuwe online platform HalloWerk naar Werk brengt werkzoekenden direct in contact met ondernemers die juist zitten te springen om (tijdelijk) personeel.

Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam

Hallowerk naar Werk is een initiatief van het Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam (RWC). Het RWC verbindt werkgevers die door de coronamaatregelen geen werk voor hun personeel hebben, met werkgevers die juist mensen zoeken. Het RWC is een publiek-private samenwerking gericht op het aan het werk houden van mensen waardoor uitstroom naar een uitkering wordt voorkomen. Om die zoektocht zo makkelijk mogelijk te maken, biedt het RWC dit nieuwe online matchingsplatform. Wethouder werkgelegenheid Marijn van Ballegooijen: “Op deze manier komen aanbod en vraag samen. Als we zo onze ondernemers aan elkaar kunnen koppelen helpen we de horeca. Ik roep ondernemers daarom op zich zoveel mogelijk aan te melden. Ondernemers wees solidair”.

Solidariteit door tijdelijke uitleen

Die solidariteit moet voorkomen dat noodlijdende bedrijven afscheid moeten nemen van personeel en dan vervolgens thuis komen te zitten met een uitkering. Door een tijdelijke uitleen, bijvoorbeeld tegen kostprijs, kunnen ze op een later moment weer terugkeren naar hun oude plek. Tijdelijke uitleen zorgt voor een vermindering van de financiële last voor de werkgever terwijl de werknemer weer in een dagelijks ritme komt. Wethouder Economische Zaken Floor Gordon: “Het is heel goed dat we zo aan twee kanten bedrijven kunnen ondersteunen. Aan de ene kant bedrijven die het moeilijk hebben en hun personeel tijdelijk ergens anders willen laten werken en aan de andere kant bedrijven die personeel zoeken. Kijk dus op hallo-werk.nl.”

Horeca personeel is met flexibiliteit en een glimlach een meerwaarde

Daan Kroone (Voorzitter KHN Amstelland): “Horeca personeel zal met flexibiliteit en een glimlach een tijdelijke meerwaarde zijn voor elk bedrijf. Het mes snijdt aan meerdere kanten: medewerkers en ondernemers zijn hiermee geholpen. Samen wordt dan echt samen!”

Het publiceren van vacatures op HalloWerk naar Werk kan in overleg met een RWC accountmanager, mail te sturen naar:  

MKB Nederland  

Amsterdam Economic Board

OPHP

 

 

ZuidPost is ook online te lezen

ZuidPost

Postadres
Postbus 67
2150 AB  Nieuw-Vennep

KvK 40595334

Vestigingsadres
(géén bezoekadres)

Hoofdweg 1308
2153 LS  Nieuw-Vennep