Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Lid worden  |  Contact  |  facebook  Linkedin
Header2.jpeg
Header4.jpeg
Header1.jpeg
Header3.jpeg
previous arrow
next arrow

NOW, de TVL en de TOZO zijn verlengd en aan te vragen.

Weer beschikbaar gekomen zijn de NOW ( Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid), de TVL (Tegemoetkoming Vaste Lasten) en de TOZO (Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandig Ondernemers) beschikbaar gekomen voor ondernemers, om de gevolgen van de Corona-crisis te beperken.

NOW3 (Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid)

De NOW3 regeling is weer beschikbaar, maar is wel iets versoberd t.o.v. de eerdere regeling. De aanvraag kan tot en met 13 december 2020 worden aangevraagd bij het UWV.

Hieronder treft u de link aan naar de site van het UWV waar de aanvraag kan worden ingediend.

https://www.uwv.nl/werkgevers/formulieren/aanvragen-tegemoetkoming-now-derde-aanvraagperiode.aspx

De belangrijkste wijzigingen voor de NOW3 regeling zijn:

  • Deze tegemoetkoming is voor een periode van 3 maanden in plaats van 4 maanden. Ook het percentage omzetverlies wordt over 3 maanden berekend.
  • De loonsom mag met 10% dalen zonder dat dit ten koste gaat van de definitieve tegemoetkoming.
  • De tegemoetkoming gaat van maximaal 90% naar maximaal 80% van de loonkosten.
  • Deze extra verlaging van de tegemoetkoming bij bedrijfseconomisch ontslag vervalt.
  • Als u een aanvraag doet voor bedrijfseconomisch ontslag, dan heeft u een inspanningsplicht om uw werknemers te begeleiden naar ander werk.
  • Indien u een aanvraag doet voor bedrijfseconomisch ontslag, heeft u ook de plicht dit te melden via UWV Telefoon NOW.

RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland)

Via de RVO is ook de TVL aan te vragen. RVO is voor iedereen die werkt aan een duurzame, sterke economie. Zij helpen u graag vooruit. Met voorlichting, advies, financiering en de juiste contacten.

TVL (Tegemoetkoming Vaste Lasten)

De TVL vraagt u aan per kwartaal. De aanvraag voor het 4e kwartaal 2020 is vanaf eind november aan te vragen. De aanvraag kan tot en met 29 januari 2021 worden gedaan via het RVO. Met onderstaande link kunt u controleren of u op grond van uw SBI-code in aanmerking komt voor de regeling https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/tvl/adviestool Naast de indeling zijn er aanvullende voorwaarden om in aanmerking te komen, deze zijn terug te vinden door op onderstaande link te klikken.https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/tvl/voorwaarden

Horeca en evenementenbranche

Voor bedrijven in de Horecasector en de Evenementenbranche zijn extra- of eenmalige steunmaatregelen beschikbaar! Controleer dus goed of u hiervoor in aanmerking komt.

TOZO (Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandig Ondernemers)

Als laatste is ook de TOZO weer beschikbaar voor ondernemers. Deze regeling kan worden aangevraagd bij de gemeente waar u woont. Deze regeling is wellicht de meest ingewikkelde regeling om te bepalen wanneer u er recht op heeft. Vanaf de TOZO2 telt in ieder geval het inkomen van uw partner mee, voor het bepalen of u recht heeft op een TOZO-uitkering. Heeft u een partner en komt uw inkomen boven de € 1.500 per maand uit, dan komt u er sowieso niet voor in aanmerking.De beperkte vermogenstoets is voor de aanvraag van de TOZO niet meer van toepassing. Deze zal pas met ingang van 1 april 2021 ingaan.

Wat u als inkomen mee moet tellen zijn bijvoorbeeld:

  • Inkomen uit loondienst
  • Verhuur van een huis of kamer
  • Uitkeringen
  • Kinder- en partneralimentatie

MKB Nederland  

Amsterdam Economic Board

OPHP

 

 

ZuidPost is ook online te lezen

ZuidPost

Postadres
Postbus 67
2150 AB  Nieuw-Vennep

KvK 40595334

Vestigingsadres
(géén bezoekadres)

Hoofdweg 1308
2153 LS  Nieuw-Vennep