Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Lid worden  |  Contact  |  facebook  Linkedin
Header2.jpeg
Header4.jpeg
Header1.jpeg
Header3.jpeg
previous arrow
next arrow

Schenk Makelaars in duurzaam en circulair kantoorgebouw

Schenk Makelaars heeft aan de  een duurzaam en circulair kantoorgebouw gerealiseerd. Het pand voldoet niet alleen aan de wensen van de gebruikers, maar zeker ook aan alle eisen van deze tijd.

De grond werd samen met SWDV Advocaten gekocht van de gemeente Haarlemmermeer en vervolgens heeft Schenk Makelaars het gehele project zelf gerealiseerd. Oorspronkelijk stonden op deze plek twee schuren die dienst deden als aardappelbewaarplaats van de naastgelegen boerderij Den Burgh. Met deze twee schuren heeft de architect rekening gehouden bij zijn ontwerp. De boerderij zelf is in 2012 geheel gerenoveerd door Stadherstel en als top restaurant een jaar later in gebruik genomen.

De nieuwbouw, met als naam ‘Den Burgh Offices’, is zoveel mogelijk duurzaam en circulair.

De gebouwen zijn voorzien van de laatste technologie op het gebied van duurzaamheid. Zo is er zoveel mogelijk circulair gebouwd, is er een warmtepomp en wordt er voor de energie zonne-energie opgewekt met de zonnepanelen op het dak. Voor de afvoer van water wordt het vuilwater en hemelwater gescheiden. Het hemelwater gaat terug de natuur in.

Voor zowel het interieur als het exterieur is duurzaamheid en circulariteit de basis, hetgeen concreet terug te zien is in het straatwerk tot aan het meubilair. In en rond de kantoren is gescheiden afval inzameling de norm. Het groene buitenterrein is voorzien van hergebruikte klinkers, bio based betonnen keringen en gebruikte varkensroosters.

Schenk Makelaars maakt zelf gebruik van deels elektrisch vervoer door middel van elektrische auto’s en fietsen. Het parkeerterrein is voorzien van diverse laadpalen.

Met de nieuwbouw en renovatie heeft deze historische plek weer de volle aandacht binnen de Metropoolregio Amsterdam. Deze ‘Zuidas van Hoofddorp’, zijnde Beukenhorst Oost-Oost, zal in de toekomst verder ontwikkeld worden en is gelegen direct aan de Rijksweg A4 Amsterdam – Den Haag. Het project past volledig binnen het thema ‘vooruit naar vroeger’.

 

Persbericht Schenk Makelaars Makelen vanuit een duurzaam pand 

v.l.n.r.: Laurens, Almar en Stephan
(foto pr)​​​

MKB Nederland  

Amsterdam Economic Board

OPHP

 

 

ZuidPost is ook online te lezen

ZuidPost

Postadres
Postbus 67
2150 AB  Nieuw-Vennep

KvK 40595334

Vestigingsadres
(géén bezoekadres)

Hoofdweg 1308
2153 LS  Nieuw-Vennep