Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Lid worden  |  Contact  |  facebook  Linkedin
Header2.jpeg
Header4.jpeg
Header1.jpeg
Header3.jpeg
previous arrow
next arrow

Economie in Haarlemmermeer hard geraakt

Haarlemmermeer maakt een serieuze crisis door. De nieuwste cijfers over de economie bevestigen dat. In het tweede kwartaal van 2020 is onze regio zelfs het hardst getroffen van Nederland, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op 19 augustus 2019. Met tussen april en juni maar liefst een krimp van tussen de 27 en 29 procent ten opzichte van een jaar eerder. Jarenlang was Haarlemmermeer de grootste groeier in de economie, dit jaar zijn we de grootste daler.

Transport en logistiek, hotellerie en groothandel

De economie van Haarlemmermeer is extra gevoelig voor de huidige crisis vanwege het grote aandeel bedrijven in de sectoren transport en logistiek, hotellerie en groothandel. Deze sectoren zijn arbeidsintensief en hebben nu te maken met een grote productie-uitval. Veel van dit soort ondernemingen vestigden zich juist in Haarlemmermeer vanwege de centrale ligging in de Randstad en omdat Schiphol direct of indirect belangrijk is voor hun bedrijfsvoering. 

Kwetsbare economie

Om de economie van Haarlemmermeer minder kwetsbaar te maken zet het college in op het aantrekken van bedrijven uit andere sectoren. Zo zijn de afgelopen jaren al een aantal grote farmaceutische bedrijven in Haarlemmermeer neergestreken. 

Blijven investeren

“De impact is enorm en de gevolgen van de coronacrisis zijn groot,” zeggen wethouders Marja Ruigrok en Johan Rip van Economische Zaken. Marja Ruigrok: “We worden hard geraakt maar zullen moeten blijven investeren. En dan met name in woningbouw en infrastructuur. Ook is het belangrijk om de aandacht vast te houden voor de lokale economie.

Koop lokaal

We blijven mensen stimuleren om lokaal in te kopen. Daarnaast kunnen ondernemers gebruik maken van de mogelijkheid om samen met andere ondernemers hun leningen en financieringen lokaal te regelen." 

In dit artikel in Informeer leest u dat met name de Schiphol gerelateerde bedrijven in Haarlemmermeer hard geraakt zijn in de Coronatijd. De wethouders vertellen over de impact, gevolgen en plannen.

MKB Nederland  

Amsterdam Economic Board

OPHP

 

 

ZuidPost is ook online te lezen

ZuidPost

Postadres
Postbus 67
2150 AB  Nieuw-Vennep

KvK 40595334

Vestigingsadres
(géén bezoekadres)

Hoofdweg 1308
2153 LS  Nieuw-Vennep