Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Lid worden  |  Contact  |  facebook  Linkedin
Header2.jpeg
Header4.jpeg
Header1.jpeg
Header3.jpeg
previous arrow
next arrow
Alle bij de kerstborrel aanwezige leden hebben een donatie gedaan, zodat de gezamenlijke OVHZ een bedrag van € 1500,- kon doneren. Mede door deze bijdrage kon de commissie 75 jaar vrijheid van Oranjevereniging Beatrix een Fietsapp Nieuw-Vennep realiseren en alle inwoners de bevrijdingskrant aanbieden.

Lancering van de Fietsapp Nieuw-Vennep

De lancering van de fietsapp Nieuw-Vennep is verschoven naar 4 & 5 juli 2020, daar op de oorspronkelijke datum 5 mei geen activiteiten mochten plaatsvinden. De keuze is historisch gezien zelfs een prachtige datum. In 1945 organiseerde Oranjevereniging Beatrix destijds haar Bevrijdingsfeesten. Een mooiere link naar deze datum is dus bijna niet mogelijk. 

In de week van 29 april zat er een speciale Bevrijdingskrant als bewaarexemplaar in het Witte Weekblad Nieuw-Vennep. (Door op de link te klikken opent u de E-paper in het archief van het Witte Weekblad. Vanaf pagina 28 kunt u de bevrijdingskrant lezen). Hierin stond een uitgebreid verhaal over de fietsapp Nieuw-Vennep en waarom deze nog niet gelanceerd kon worden en wanneer wel. Als OVHZ zijn wij ook genoemd in het artikel want zonder onze financiële steun was het uiteraard niet mogelijk de fiesapp Nieuw-Vennep te realiseren.

Fietsapp Nieuw-Vennep

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd in Nieuw-Vennep en omgeving op veel plekken de bezetter getrotseerd. Op
bekende plekken, maar ook op voor de meeste Vennepers totaal onbekende locaties. De unieke fietsapp Nieuw-Vennep brengt jong en oud naar een groot aantal van deze belangrijke en historische plekken waar wordt verteld wat zich er allemaal heeft afgespeeld. De fietsapp is een vertaling van de oorlogsverhalen naar de huidige vrijheid waarin wij leven en naar de manier waarop wij dit anno 2020 beleven. In vrijheid rondfietsend worden herinnerd aan de tijd van toen op een
digitale manier. (Frans Witteman, Witte Weekblad Nieuw-Vennep)

 

 

MKB Nederland  

Amsterdam Economic Board

OPHP

 

 

ZuidPost is ook online te lezen

ZuidPost

Postadres
Postbus 67
2150 AB  Nieuw-Vennep

KvK 40595334

Vestigingsadres
(géén bezoekadres)

Hoofdweg 1308
2153 LS  Nieuw-Vennep