Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Lid worden  |  Contact  |  facebook  Linkedin
Header2.jpeg
Header4.jpeg
Header1.jpeg
Header3.jpeg
previous arrow
next arrow

Mede door de bemiddeling van het HOP (Haarlemmermeers Ondernemers Platform) en OVHZ (Ondernemers Vereniging Haarlemmermeer Zuid) werden de gesprekken die gemeente HLMR met KHN (Koninklijke Horeca Nederland) voerde constructiever en konden er ook daadwerkelijke afspraken worden gemaakt. Onder andere OVHZ voorzitter Ben Perdaan, Ivo Berkhoff, regiomanager van KHN en Dick Hulsebosch voorzitter van HOP namen het op voor de Haarlemmermeerse Horeca. Door de samenwerking konden er duidelijke afspraken gemaakt worden, die verder gaan dan de maatregelen van de Rijksoverheid. Maatwerkoplossingen dus voor onze Haarlemmermeerse Horeca ondernemers door gemeente HLMR.

Op 1 mei 2020 werden, tijdens een online vergadering, de volgende punten afgesproken. Een goede stap in de juiste richting om Horeca ondernemingen tegemoet te kunnen komen tijdens de Corona-crisis.

Geen voorlopige aanslagen

Het betalen van toeristenbelasting zal pas aan het einde van het jaar worden aangeslagen, op basis van werkelijke getallen.

Belofte voor betere communicatie

De gemeente erkent dat de communicatie beter kan en wordt direct opgepakt door een online overleg in te plannen op 4 mei

Rol voor gemeente m.b.t. huurverlaging

De gemeente wil een rol gaan vervullen richting verhuurders om huurverlaging te realiseren

Rol voor gemeente met afvalinzamelaars

De gemeente wil richting afvalinzamelaars actie ondernemen welke niet genegen zijn om hun contract om te zetten naar 'op afroep'. Het is nu aan de horeca ondernemers om contactgegevens te delen, zodat er actie ondernomen kan worden.

Terrassen dienen onklaar gemaakt te worden

Na een waarschuwing bij overtreden noodmaatregelen volgt bij een volgende overtreding een boete. Terrassen moeten bijvoorbeeld onklaar gemaakt zijn. Er mag geen mogelijkheid zijn tot gebruik. Horeca ondernemers zijn hier zelf verantwoordelijk voor.

Het resultaat voor de toekomst

Het resultaat van de bemiddeling en de gesprekken is dat de KHN Haarlemmermeer en de gemeente HLMR vanaf nu frequenter om de tafel gaan om af te stemmen over de mogelijkheden die zich aandienen.

MKB Nederland  

Amsterdam Economic Board

OPHP

 

 

ZuidPost is ook online te lezen

ZuidPost

Postadres
Postbus 67
2150 AB  Nieuw-Vennep

KvK 40595334

Vestigingsadres
(géén bezoekadres)

Hoofdweg 1308
2153 LS  Nieuw-Vennep