Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Lid worden  |  Contact  |  facebook  Linkedin
Header2.jpeg
Header4.jpeg
Header1.jpeg
Header3.jpeg
previous arrow
next arrow

Besturen van ondernemers stellen momenteel noodgedwongen andere prioriteiten

De aanleiding is evident: Corona. Besturen van ondernemers stellen momenteel noodgedwongen andere prioriteiten. Hun ondernemers zijn bezig met het overeind houden van hun bedrijf. Ook gemeenten maken overuren en hebben te maken met capaciteitsproblemen. De voor besluiten en stemmingen noodzakelijke bijeenkomsten zijn op dit moment niet mogelijk.

Wet BIZ

De adequate besluitvorming bij de drie soorten fondsen voor de voorbereiding, instelling of voortzetting van een fonds vergt een lange en intensieve begeleiding. Dit geldt voor fondsen die gebaseerd zijn op de Wet op de bedrijveninvesteringszones (Wet BIZ), financiering vanuit de opbrengsten van de reclamebelasting en de OZB-fondsen. Deze voorbereiding neemt gemiddeld vier tot negen maanden in beslag en kan door Corona nu niet worden gestart. Het gaat niet alleen over de voorbereiding aan de kant van de ondernemers. Ditzelfde geldt voor de voorbereiding en besluitvorming door gemeenteraden over de fondsen.

Uitstel voor één jaar van specifiek de BIZ-fondsen op bedrijventerreinen, winkelcentra en binnensteden

Het pleidooi van CLOK betreft uitstel voor één jaar van specifiek de BIZ-fondsen op bedrijventerreinen, winkelcentra en binnensteden. Deze prioritering voor de BIZ-fondsen is evident, gelet op de beperkingen in de wettelijke regeling. Voor fondsen op basis van de reclamebelasting en de gemeentebrede ondernemersfondsen adviseert CLOK in de loop van de komende maanden een specifieke oplossing te vinden. Hiervoor is geen wetswijziging nodig, maar wordt wel een eenduidige door alle gemeenten met ondernemersfondsen gevolgde beleidslijn bepleit door CLOK. Dit om eenduidig beleid en een gelijk speelveld voor alle ondernemers binnen ondernemersfondsen te bewerkstelligen.

Het gehele pleidooi kun je lezen op de website. 

MKB Nederland  

Amsterdam Economic Board

OPHP

 

 

ZuidPost is ook online te lezen

ZuidPost

Postadres
Postbus 67
2150 AB  Nieuw-Vennep

KvK 40595334

Vestigingsadres
(géén bezoekadres)

Hoofdweg 1308
2153 LS  Nieuw-Vennep