Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Lid worden  |  Contact  |  facebook  Linkedin
Header2.jpeg
Header4.jpeg
Header1.jpeg
Header3.jpeg
previous arrow
next arrow

Persbericht


19 maart 2020
 
 logo gemeente Haarlemmermeer
 
 
Hulp aan Haarlemmermeerse ondernemers tijdens coronacrisis

Het coronavirus heeft een grote impact op ons allemaal, maar zeker ook op ondernemers. Veel Haarlemmermeerse ondernemers, waaronder meer dan 8000 ZZP’ers, beleven nu een zware tijd met lastige uitdagingen. Daarom probeert gemeente Haarlemmermeer ondernemers zo goed mogelijk te helpen om deze periode door te komen.
 
Het kabinet heeft op 17 maart een pakket noodmaatregelen aangekondigd om ondernemers en zzp’ers (zelfstandigen zonder personeel) bij te staan die financieel getroffen worden door de gevolgen van het coronavirus. Op dit moment wacht de gemeente Haarlemmermeer op een besluit van het Rijk over de regelingen. Zodra dit besluit is genomen, kan de gemeente direct overgaan tot uitvoering van de maatregelen. Tot die tijd zijn er nu al een aantal regelingen die de gemeente Haarlemmermeer biedt om op korte termijn de lasten en zorgen van haar ondernemers te verlichten.

Bijstandverlening zelfstandigen

Haarlemmermeer heeft een bestaande regeling voor zelfstandige ondernemers die in de financiële problemen komen: het Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz).
 
Zelfstandigen die door de gevolgen van het coronavirus in de problemen komen, kunnen hier – als zij voldoen aan de voorwaarden – een beroep op doen. Zelfstandigen die financiële ondersteuning nodig hebben kunnen hulp vragen bij de gemeente via de knop “Hulpvraag melden” op de speciaal ingerichte pagina op de gemeentelijk website: https://haarlemmermeergemeente.nl/taak/financiele-ondersteuning-voor-ondernemers
 
Zodra de nieuwe noodmaatregelen van de rijksoverheid van kracht zijn, worden die ook op deze pagina gedeeld.

Gemeentelijke belastingen

Op de meeste uitgaven heeft de gemeente geen invloed. Wel op de gemeentelijke belastingen. Deze worden geïnd door Cocensus. De gemeente Haarlemmermeer heeft met Cocensus de volgende afspraken gemaakt:

·        Ondernemers krijgen uitstel van betalingen tot 1 juli 2020
·        Ondernemers ontvangen geen nieuwe aanslagen tot 1 juli 2020
·        Geen doorbelasting van rente in verband met latere betalingen
 
Ondernemers die vragen hebben over de betaling van belastingen kunnen rechtstreeks contact opnemen met de afdeling Invordering van Cocensus via 023-5563400.
 
·        Meer over de maatregelen van het kabinet: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/zelfstandigen-zonder-personeel-zzp/extra-tijdelijke-ondersteuning-voor-zzp-er

MKB Nederland  

Amsterdam Economic Board

OPHP

 

 

ZuidPost is ook online te lezen

ZuidPost

Postadres
Postbus 67
2150 AB  Nieuw-Vennep

KvK 40595334

Vestigingsadres
(géén bezoekadres)

Hoofdweg 1308
2153 LS  Nieuw-Vennep