Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Lid worden  |  Contact  |  facebook  Linkedin
Header2.jpeg
Header4.jpeg
Header1.jpeg
Header3.jpeg
previous arrow
next arrow

RataPlan opent donderdag 27 februari feestelijk de 24ste kringloopwinkel in Hoofddorp. Kringloopwinkels dragen niet alleen bij aan recycling van spullen, maar zorgen ook voor banen voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, bijvoorbeeld door een beperking. Dankzij bemiddeling van OVHZ lid AM match uit Hoofddorp gaan zes enthousiaste medewerkers in deze nieuwe kringloopwinkel aan de slag.

“Iedereen verdient werk!”, aldus Lex Vonk, directeur AM match. “Als AM match regelen wij dat zo’n 700 mensen met afstand tot de arbeidsmarkt in onze regio aan het werk komen én blijven. We werken daarin samen met zo’n 200 werkgevers, waaronder stichting RataPlan. We herkennen elkaar in de missie: betaald werk bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.” Gert-Jan Dekker, directeur Stichting RataPlan, beaamd dit. “Bij onze kringloopwinkels heeft tachtig procent van de medewerkers een afstand tot de arbeidsmarkt. Wij bieden een laagdrempelige werkomgeving waarin iedereen wordt geaccepteerd en voor vol wordt aangezien. Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat bij ons voorop en dit is onder andere mogelijk dankzij de prettige samenwerking met AM match”.

Jobcoaching
Op de nieuwe locatie van RataPlan starten nu zes medewerkers. Ze werken als bijrijder, achter de kassa, op de kledingafdeling, bij het kleingoed, als facilitair medewerker(ster) en in de horeca. “Allemaal hebben ze een beperking. Met hulp van gemeentelijke regelingen en jobcoaching kunnen we ze dit werk bieden. Het is van grote betekenis voor ze. Wij begeleiden de werknemers één-op-één en geven indien nodig advies aan de bedrijfsleider van RataPlan.

Feestelijke opening
RataPlan Hoofddorp is vanaf donderdag 27 februari om 09.00 uur open voor het winkelend publiek. 

MKB Nederland  

Amsterdam Economic Board

OPHP

 

 

ZuidPost is ook online te lezen

ZuidPost

Postadres
Postbus 67
2150 AB  Nieuw-Vennep

KvK 40595334

Vestigingsadres
(géén bezoekadres)

Hoofdweg 1308
2153 LS  Nieuw-Vennep