Er bestaat voor alles een aparte dag: een Dag van de Bouw, Secretaressedag, Moederdag. Maar er was nog geen ‘Dag van de Ondernemer’. En dit terwijl er in Nederland ruim 1,5 miljoen ondernemers zijn die met hun bedrijf van enorme toegevoegde waarde zijn voor ons land. Ondernemers creëren immers groei, banen en welvaart. 

Op vrijdag 15 november bezocht traditiegetrouw Gemeente Haarlemmermeer op de Dag van de Ondernemer een aantal ondernemers in Haarlemmermeer. Zo gingen wethouder Economie & Ondernemerschap Ap Reinders, Maarten Treep en Andries Stokvis namens de OVHZ op bezoek bij Meerlandbouw en Autoschadeherstel Haarlemmermeer. Door het mogelijk maken van gesprekken tussen gemeente en ondernemers ontstaan er altijd nieuwe inzichten.

MKB-Nederland vindt dat ondernemers respect verdienen voor hun inzet en dat er een moment moet zijn waarop aandacht wordt gegeven aan het belang van ondernemers voor Nederland. Een dag waarop ondernemers worden bedankt voor hun durf en doorzettingsvermogen. De start van een traditie om het ondernemerschap te vieren, ondernemers te bedanken en in het zonnetje te zetten.