Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Lid worden  |  Contact  |  facebook  Linkedin
Header2.jpeg
Header4.jpeg
Header1.jpeg
Header3.jpeg
previous arrow
next arrow

Nieuw-Vennep – De komst van 153 buitenlandse bedrijven vorig jaar naar de regio Amsterdam heeft voor talloze nieuwe banen gezorgd. Voor de komende 3 jaar levert dat zo’n 4.170 extra banen op.

Afgelopen jaar ontstonden in de regio al ruim 3.000 nieuwe arbeidsplaatsen. Ook inwoners van Nieuw-Vennep zullen daarvan profiteren: afgelopen jaar kwamen er in Haarlemmermeer exact 560 extra banen bij.

De verhuizing van de European Medicines Agency (EMA) van Londen naar de Zuidas leverde alleen al 900 banen op voor de regio. Door de komst van de EMA levert Life Sciences & Health sector de meeste nieuwe arbeidsplaatsen op. Ook breidden bedrijven in deze sector zich uit, zoals Kite Pharma die in Hoofddorp een fabriek bouwt voor celtherapie voor kankerpatiënten.

Brexit speelt grote rol

HAP-wethouder Ap Reinders (Economie & Ondernemerschap, Werk & Inkomen): “Dit zijn prachtige cijfers voor onze regio en goed nieuws voor onze inwoners voor wie meer banenkansen ontstaan. De aanwezigheid van Schiphol, de nabijheid van Amsterdam en de positieve manier waarop Haarlemmermeer bedrijven en ondernemers benadert, maakt onze gemeente een logische keus voor buitenlandse bedrijven. Extra verheugend is dat het gaat om bedrijven die niet direct aan de luchthaven zijn gerelateerd. Dat sluit aan bij ons streven naar economische diversificatie.”
De Brexit speelde een grote rol in de groei van het aantal banen in de regio Amsterdam. Nooit eerder zijn er zoveel nieuwe Britse bedrijven in een jaar naar de regio Amsterdam gekomen.

Brexit zorgt voor extra banen

 

 

 

 

 

 
Wethouder Ap Reinders (links) is altijd graag in gesprek met Haarlemmermeerse ondernemers.
Foto: Advance Photography.

Goed voor lokaal bedrijfsleven

Voor 31 bedrijven (bijna 2200 banen) is de Brexit de belangrijkste reden om voor deze regio te kiezen. Ze komen niet alleen uit het Verenigd Koninkrijk, maar ook uit de Verenigde Staten en Azië. Een aantal bedrijven dat nu voor de regio Amsterdam kiest, zou zich normaal gesproken in het Verenigd Koninkrijk hebben gevestigd.
De buitenlandse bedrijven die zich in Amsterdam of de regio vestigen, zorgen niet alleen voor directe banen doordat zij lokaal mensen aannemen, maar ook voor indirecte banen omdat ze gebruik maken van diensten enproducten van andere bedrijven. Denk hierbij aan ICT, schoonmaak, beveiliging, catering, consultants, juristen etc.

Jan van Grondelle

 

  

 

 

MKB Nederland  

Amsterdam Economic Board

OPHP

 

 

ZuidPost is ook online te lezen

ZuidPost

Postadres
Postbus 67
2150 AB  Nieuw-Vennep

KvK 40595334

Vestigingsadres
(géén bezoekadres)

Hoofdweg 1308
2153 LS  Nieuw-Vennep