Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Lid worden  |  Contact  |  facebook  Linkedin
Header2.jpeg
Header4.jpeg
Header1.jpeg
Header3.jpeg
previous arrow
next arrow

Nieuw-Vennepse Mariëtte Sedee wethouder Ruimtelijke ordening, Waterbeheer, Milieu, Subsidiebeleid, Vergunningen & Agrarische Zaken

Voormalig CDA-fractievoorzitter Mariëtte Sedee heeft afgelopen donderdagavond 10 januari van de Gemeenteraad het groene licht gekregen om de nieuwe wethouder te zijn voor onder andere Agrarische Zaken: “Ik voel mij zeer vereerd dat ik dit mag doen en zal mij de komende raadsperiode volop inzetten om de aan mij toebedeelde taken te realiseren.”

Beediging Sedee

Mariëtte Sedee legt de eed af als nieuwe wethouder voor Haarlemmermeer 2019/2022.
Foto: Advance Photography.

Tekst: Jan van Grondelle

Sedee is ook voor de OVHZ geen onbekende want voorheen heeft zij zich binnen de Dorpsraad hard gemaakt voor de groenvoorziening in Nieuw-Vennep. Sedee: “Ja, dat klopt en daarom ben ik ook blij dat ik in mijn portefeuille Groen & Recreatie heb, dus niet alleen in dorpen en wijken maar ook voor de ontwikkeling van PARK21. Dat laatste project doe ik trouwens samen met collega wethouder Mieke Booij. Maar ik doe ook:

  • Ruimtelijke ordeningWaterbeheer
  • Milieu
  • Subsidiebeleid en
  • Vergunningen

Helaas was ik ziek toen de OVHZ haar nieuwjaarsreceptie hield maar inmiddels heb ik een lief telefoontje van Andries Stokvis gekregen die mij namens de ondernemersvereniging heeft gefeliciteerd en succes gewenst.”

Wethouders Haarlemmermeer

De nieuwe wethouders in de bloemetjes gezet met rechts de Nieuw-Vennepse Mariëtte Sedee.
Foto: Advance Photography.

Aanbestedingen voor ondernemers

De nieuwe wethouders Marja Ruigrok (VVD) en Ap Reinders (HAP) zullen met hun respectievelijke portefeuilles de eerste contactpersonen zijn voor de in Haarlemmermeer gevestigde ondernemersverenigingen als het gaat om vestigingsklimaat, gemeentelijke aanbesteding, horeca en detailhandel, toerisme en evenementen. Het nieuwe College heeft uitdrukkelijk oog voor het lokale bedrijfsleven en wil meer bedrijvenparken circulair inrichten net zoals Park2020 en er naar streven dat meer circulaire bedrijven zich langdurig in de polder vestigen. Het lokale ondernemerschap zal extra worden gestimuleerd door voorrang te geven bij gemeentelijke aanbestedingen, voor zover dit bij de wet is toegestaan. Ook zullen ZZP’ers en het MKB worden gestimuleerd en wordt de administratieve lastendruk verder verminderd. Gestreefd wordt ook naar meer internationale bedrijven vanwege Schiphol die een locatie kunnen krijgen op bestaande en nieuw te ontwikkelen kantoren- en bedrijventerreinen. Voor Nieuw-Vennep krijgt het centrum alle aandacht om met name de Nieuwe Kom en het ‘gat’ aan de Venneperweg te verfraaien.

 

 

MKB Nederland  

Amsterdam Economic Board

OPHP

 

 

ZuidPost is ook online te lezen

ZuidPost

Postadres
Postbus 67
2150 AB  Nieuw-Vennep

KvK 40595334

Vestigingsadres
(géén bezoekadres)

Hoofdweg 1308
2153 LS  Nieuw-Vennep