Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Lid worden  |  Contact  |  facebook  Linkedin
Header2.jpeg
Header4.jpeg
Header1.jpeg
Header3.jpeg
previous arrow
next arrow

 Bouwaanvraag Marktgebouw Nieuw-Vennep   

Op 12 november 2018 werd bekend gemaakt dat zeer binnenkort de bouwaanvraag voor het te reslaiseren project "Marktgebouw" de deur uit gaat. 

Die aanvraag zal worden opgesteld en ingediend door Kevin van Nieuwkoop van de Nederlandse Ontwikkelingsmaatschappij NEDOM. "Ik heb hierover overeenstemming bereikt met voormalig eigenaar Paul Bakker, directeur van PGM Bakker, en bouwbedrijf Vink. Het is de bedoeling dat het Marktgebouw er uit gaat zien zoals nu aangegeven in de gemeentelijke website over de Nieuwe Kom. Een vrijstaand gebouw met een grote toren, vier voorgevels, en een bouwhoogte van vier woonlagen. Daarin komen 38 woningen, twee winkels en horeca. Ook het gemeentelijk servicecentrum en de politie komen er waarschijnlijk in.

marktgebouw neiuw vennep tekeningmarktgebouw Nieuw Vennep gemeentemarktgebouw Nieuw Vennep

BIBLIOTHEEK Het plan om er ook de bibliotheek in te huisvesten gaat niet door. De bibliotheek gaat ook niet, zoals eerder gemeld, naar het Pier K-gebouw. Het heeft een nieuw huurcontract getekend voor een nieuwe periode in de huidige locatie in de Symfonie.

Vanuit de Muziek koepel op het plein bij de Elemastraat is ten noorden het nieuwe medisch centrum aan De Doorbraak al bijna klaar.  Dat zal waarschijnlijk in februari 2019 opgeleverd worden. Daarvoor moeten in de Gelevinkstraat nog woningen komen. Daarover is de gemeente nog in gesprek met een ontwikkelaar.

SUPERMARKT Er is nog de twijfel over de komst van een supermarkt, winkels en daghoreca daarin. Wat wel duidelijk is, is dat er een leuk en gezellig centrum moet komen in Nieuw-Vennep.

Ontwikkelaar Paul Bakker gaf aan dat hij met Kevin van Nieuwkoop ook in onderhandeling is over projecten in de Venneperstraat. "Ik heb in het verleden in goede economische tijden allerlei gronden te duur aangekocht, die ik door de crisis met zwaar verlies zou hebben moeten verkopen."

 

TEN GOEDE OMGEDRAAID Maar nu de crisis voorbij is, zijn er weer kopers voor de stukken grond. "Er is de laatste maanden veel ten goede omgedraaid. Dus kan ik nu allerlei panden en grond van de hand doen. Ik heb besloten mij nu in te zetten voor het dorp en er helemaal voor te gaan."

Hij meldde ook zich met Van Luling, Timpaan en Enzo-architecten te willen inzetten voor nieuwbouw aan het Venneperplein. "Bovendien moet het hele gebied van van Groningen en allerlei panden aan de Kopstraat en Hugo de Vriesstraat eraan geloven. Die panden gaan allemaal tegen de grond en daar zullen dan nieuwe woningen komen."

OVERTUIGING En nu ook de gemeente het behoefte-onderzoek betreffende het centrum heeft afgerond, is er een overtuiging gekomen dat men weet wat er in nu echt gebouwd moet worden.

 

MKB Nederland  

Amsterdam Economic Board

OPHP

 

 

ZuidPost is ook online te lezen

ZuidPost

Postadres
Postbus 67
2150 AB  Nieuw-Vennep

KvK 40595334

Vestigingsadres
(géén bezoekadres)

Hoofdweg 1308
2153 LS  Nieuw-Vennep