Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Lid worden  |  Contact  |  facebook  Linkedin

Bijeenkomst Techniekmeesters

Van 26 Sep 2019 16:30 tot 19:00

BIJEENKOMST TECHNIEKMEESTERS – voldoende en competente medewerkers

Op donderdag 26 september vindt de bijeenkomst Techniekmeesters plaats. Tijdens deze bijeenkomst wordt aandacht besteed aan de belangrijkste thema’s van de arbeidsmarkt in de sector techniek in de regio Haarlemmermeer. Het programma belicht steeds het perspectief van zowel de opleiders als de werkgevers.

Om de arbeidsmarktvraagstukken van de sector aan te pakken, is een gezamenlijke inspanning van opleiders en werkgevers nodig. De bijeenkomst biedt u de gelegenheid hier meer over te weten te komen en mee te praten over oplossingen. Het programma is daarom bedoeld om te inspireren en uit te wisselen.

16:30 uur Inloop & registratie

16:45 uur Opening door de dagvoorzitters Michael Mangold, directeur Heringa & Wutrich Installatietechniek en Jaimie Hooi, projectleider Sterk Techniek Onderwijs.

16:55 uur Thema 1

Hoe kunnen we meer leerlingen werven voor technische opleidingen?

We schetsen de situatie, belichten de initiatieven PET Techniekdag en OnStage op dit vlak en laten ons inspireren door de prikkelende zienswijze van Ruud Porck van het platform Bèta Techniek.

17:25 uur Thema 2

Hoe zorgen we dat de competenties van young professionals goed aansluiten op de beroepspraktijk?

We laten zien hoe enkele leidinggevenden en young professionals dit ervaren, geven een toelichting op de activiteiten van Sterk Techniek Onderwijs en presenteren een mooi praktijkvoorbeeld van PWN en Nova College

17:45 uur Thema 3

Hoe benutten we de talenten van young professionals optimaal?

Marieke Ringrose-Blijleven, motivatiecoach voor pubers en ouders, neemt ons mee in de wereld van de jongvolwassenen en maakt ons bewust hoe ons eigen gedrag impact heeft op dat van de jongvolwassenen en geeft praktische tips.

18:15 uur Ap Reinders, wethouder Economie & Ondernemerschap, Werk & Inkomen en arbeidsmarktbeleid, belicht de noodzaak van samenwerking van de arbeidsmarkt en het onderwijs voor de samenleving en nodigt de deelnemers uit de krachten te bundelen.

18:20 uur Speeddaten op de themapleinen waar u in gesprek kunt gaan met de verschillende sprekers en contacten kunt leggen met andere mensen uit de sector om ervaringen uit te wisselen en wellicht te onderzoeken welke gezamenlijke initiatieven mogelijk zijn.

19:00 uur Einde


De bijeenkomst wordt aangeboden door de Alliantie Arbeidsmarkt en Onderwijs van de gemeente Haarlemmermeer en de vmbo-opleidingen in de regio Bollenstreek. Het belooft een inspirerende namiddag te worden! Klik hier om u aan te melden voor deze bijeenkomst.

De bijeenkomst vindt plaats op het Hoofdvaart College aan de Paxlaan 20 in Hoofddorp.